Gumiszervíz Dunakeszi

Autóklíma töltés-javítás-tisztítás

Gépkocsink klíma rendszerének tisztítását és fertőtlenítését évente egyszer saját érdekünkben érdemes elvégeztetni.

Az autó klíma elpárologtató részében a gomba spórák elszaporodnak. A meleg, nedves klíma optimális körülményeket teremt az ilyen apró élőlények elszaporodásához. Erre a célra többféle módszert is alkalmaznak a szervizek, de a leg hatásosabb az ózongenerátoros tisztítás.

Onnan lehet észrevenni, hogy probléma van az autóklímával, hogy az autóban záptojásszerű szag telepszik meg. Az elszaporodott gomba spórák káros hatással vannak egészségünkre, különböző allergiás és légúti megbetegedéseket okoznak.

Az autó klímaberendezések évente hűtőközegük 20%-át veszítik el, ami befolyásolja az autóklíma működését. Abban az esetben, ha a klímaberendezés nem eléggé hideg levegőt állít elő, valószínűsíthető, hogy a rendszerből valamennyi gáz eltávozott az idők folyamán. Ebben az esetben gázrátöltéssel a gyári értékre állítjuk vissza a hűtőgáz mennyiségét.

Amennyiben a rendszer semmilyen mértékben nem hűt, akkor valószínű, hogy egyáltalán nincs gáz a rendszerben. A rendszer átvizsgálását követően, a hibás alkatrészek cseréjével a klíma berendezés ismét működőképes lesz.

© 2022 Gumiszervíz Dunakeszi